Naših pet apartmajev na slovenski obali uspemo zapolniti čez celotno poletno turistično sezono, od začetka junija pa vse tja do konca septembra, je skoraj nemogoče dobiti prazno posteljo.
Iz leta v leto prihaja vedno več tujcev, tega smo zelo veseli, da tuji turisti želijo okusiti čarobne lepote naše obale in države nasploh. Letos bomo naredili še korak naprej pri spoznavanju naše države in to na kulinaričnem področju. Žal je vse premalo klasične slovenske kulinarične ponudbe pri naših gostincih. Na vsakem koraku največkrat hitro pripravljena hrana, čevapčiči in pice. Vsaj morski sadeži so na voljo skoraj povsod. Vsaj to. Pri nas pa smo se odločili, da bomo za naše goste, vse, ne glede na to ali so domači ali tuji, vsako jutro pripravili tradicionalni slovenski zajtrk. In to na prostoru za hišo, kjer stoji velik kamin z roštiljem in velika miza s klopmi. Slovenski zajtrk bo na voljo vsako jutro med osmo in deseto uro zjutraj, cel mesec julij in avgust. Seveda ob obvezni predhodni prijavi, vsaj en dan prej. Načrt je pripravljen, zdaj samo še sestavine.
Že ob ideji, da to pripravimo, vsi niso vedeli kakšne so sploh sestavine za slovenski zajtrk. Ta projekt slovenski zajtrk je že kar nekaj časa dobro uveljavljen v naših osnovnih šolah in vrtcih. Namen tega je spodbujanje zdrave prehrane ter zagotavljanje domače hrane, domačih pridelovalcev. Sestava jedilnika nam je šla kar hitro od rok, ponudba je bila res zanimiva, odziv pa fantastičen. Ni bilo dneva brez počitka, cela dva meseca. Črni domači kruh, slovensko maslo in med, sezonsko sadje in kozarec mleka, to je samo en primer zajtrka. Ajdov in ovseni kruh, kislo mleko, čaj, skuta, prosena kaša, mlečni zdrob, jajca, kisle kumarice, polenta ter ovseni kosmiči so dajali mnogo različnih kombinacij priprave za slovenski zajtrk.
Gostje so bili veseli in zadovoljni ter so pozdravili našo odločitev.